S’ha convertit en l’entrenament de moda i ha revolucionat el sector del fitness. El HIIT (High Intensity Interval Training) planteja uns entrenaments breus i d’alta intensitat que està comprovat que multipliquen el rendiment d’exercicis convencionals.
Un estudi de la Universitat de Colorado, per exemple, ha demostrat que en poc més de dos minuts d’exercici basat en el HIIT, es poden arribar a cremar 200 calories i demostra també que l’eliminació de grassa acumulada amb el mètode HIIT és molt més eficaç.
I us preguntareu, on està el truc? doncs sembla ser que les sèries d’exercici d’alta intensitat permeten que durant l’estona de descans, el cos segueixi treballant. Aquesta estona de recuperació és clau per als resultats, ja que els estudis de diferents universitats americanes demostren que després de l’activitat intensa, el cos genera unes hormones que faciliten l’augment de massa muscular.
La clau està, doncs, en les series d’activitat intensa i del descans d’aquestes. Si es treballa bé, el resultat és realment espectacular!
Per les seves característiques d’intensitat, el HIIT no es recomana a persones sedentàries, amb diabetis o colesterol alt, entre altres. Tampoc no es recomana fer un alt nombre de sessions de HIIT a la setmana ni fer sessions dos dies seguits. Així doncs, el millor si voleu aprofitar els avantatges del mètode HIIT és que pregunteu al vostre entrenador o a un especialista abans de posar-vos-hi.
Si amb vint minuts d’exercici al dia els resultats poden ser tan destacats…ara sí que ja no hi ha excuses per posar-nos en forma!