Practicar ioga ofereix molts avantatges per equilibrar cos i ment. Existeixen tants estils de ioga que de vegades ens podem perdre una mica a l’hora d’escollir. T’hem preparat una guia bàsica perquè sàpigues quin és l’estil de ioga que necessites segons el moment en què et trobes:

TENS MOLT D’ESTRÈS: qualsevol tipus de ioga t’ajudarà a relaxar-te, desconnectar de l’estrès i connectar cos i ment. Però si el teu principal objectiu en la pràctica del ioga és la relaxació, el teu estil és el Kundalini yoga. A les classes es reciten mantres, es canta i s’escolta música relaxant.

VOLS INICIAR-TE: El Hatha yoga és un dels estils de ioga més coneguts a occident. Si t’estàs iniciant com a iogui, pots començar amb el Hatha i aprendràs postures bàsiques i les principals tècniques de respiració.

BUSQUES UN IOGA ACTIU: L’Ashtanga ioga serà el que t’agradarà més. Requereix dedicació i treball, ja que es repeteixen les mateixes series de figures una rere l’altra. Enforteix notablement els músculs i és el ioga dels atletes.

VOLS CREMAR MÉS CALORIES: Els coneguts com a ioga calent o Vinyasa són els més indicats pe cremar calories. Son iogues molt dinàmics i intensos que suposen un treball dur i aeròbic.

Només t’hem presentat una petita mostra de les diferències entre els tipus de ioga. Et recomanem que consultis amb el teu gimnàs o centre de ioga sobre l’estil que més et convé.