La meditació o mindfulness s’utilitza avui dia com una teràpia complementària que té com a objectiu final la millora de salut i la sensació de benestar. En l’última dècada són moltes les persones que s’han sumat a aquesta modalitat, reduint els nivells d’estrès i modificant les seves pròpies emocions.

Les pràctiques de meditació modernes tenen el seu origen en certes religions asiàtiques i tradicions espirituals. Pot practicar-ho tothom, però cal ser conscients que es tracta d’un procés mental molt fort que requereix pràctica i dedicació.

Si estàs decidida a entrar en el món de la meditació, t’animem a fer-ho: és la manera perfecta d’ajudar a cobrar consciència i restablir la connexió amb el nostre interior. A través de l’atenció i concentració aconseguiràs un estat profund de calma i benestar.

Et proposem alguns consells que facilitaran la introducció a la meditació.

Troba un lloc apropiat i silenciós

Encara que durant la meditació estaràs amb els ulls tancats, és important que trobis un lloc on puguis sentir-te còmoda. No fa falta que compleixi amb unes característiques ni elements concrets, simplement has de sentir-te bé, segura i relaxada.

Per això, és fonamental evitar qualsevol soroll. Desconnecta el teu mòbil i intenta eliminar qualsevol interrupció durant la sessió.

Para esment a la teva postura

No fa falta complicar-se amb postures estranyes ni incòmodes, l’important és mantenir l’esquena recta, i trobar una postura senzilla que et permeti corregir qualsevol mal gest o posició. Les teves mans han de romandre damunt de les teves cuixes i has d’inclinar el cap lleugerament cap endavant.

Hauràs de mantenir els ulls tancats durant la meditació i la mandíbula relaxada col·loca la teva llengua en la part posterior de les dents superiors i intenta no adormir-te… podria passar-te al començament!

De moment, 10 minuts és suficient

Per a començar a meditar comença amb intervals de 10 minuts. Encara que sembli senzill, has de dedicar aquest temps, amb els ulls tancats, completament a la teva ment.

Per no haver de dependre del rellotge utilitza una alarma o temporitzador. També podries calcular-ho a través de la música o amb una pista de reproducció que coincideixi amb aquesta durada i t’avisi al finalitzar el temps.

Concentra’t en el teu cos i respiració

Quan estiguis llesta tanca els ulls i ja pots començar. Com? No t’atabalis, pas a pas. La meditació no és una tècnica fàcil però amb dedicació i disciplina es pot aconseguir.

Per a això és necessari que siguis conscient de cada part del teu cos, que sentis com la força de la gravetat actua sobre tu.

Has de ser conscient de la foscor i concentrar-te en ella, vindran moltes imatges i records a la teva ment, has d’evitar que això t’influeixi i intentar pensar única i exclusivament en la foscor. Per a aconseguir-ho pot ajudar-te la respiració. Enfoca’t en això i intenta sentir com entra l’aire en el teu interior, com els teus pulmons s’omplen i com l’expulses finalment pel nas.

Encara que hi ha moltes modalitats dins de la meditació, des de Hale hem destacat alguns dels punts que considerem més importants i que poden ajudar-te en la iniciació d’aquesta modalitat.

T’animes llavors a entrar en el fascinant món de la meditació?