Avui, 8 de març, se celebra el Dia Internacional de la Dona, una data en la que reivindiquem la igualtat de gènere i els drets de totes les dones. Trobant-nos en ple 2017 semblaria que problemes com la diferència salarial o l’accés a la educació haurien de ser problemes ja resolts, no és així. Per aquesta raó avui us portem una llista de 8 dones que ens inspiren en el nostre dia a dia i que ens fan sentir orgulloses de ser dones. Som-hi!

1. Emma Watson

La popular Hermione de Harry Potter va ser nombrada fa uns mesos com embaixadora de la bona voluntat de la ONU Dones i des de llavors les seves aparicions sempre han remarcat la seva posició a favor de la igualtat de gènere. Amb la seva campanya “He for She” va convidar a tots els homes a formar part d’un moviment a favor de la igualtat de gènere al ser un problema que afecta a tota la societat per igual.

2. Lauren Singer

Procedent de Nova York, Laura Singer sempre ha intentat portar un estil de vida ecològic i ho va portar al limit ara fa cinc anys: des de llavors no ha produït cap tipus de deixalles. Va començar amb les bosses de tela i va deixar de comprar menjar envasat, i ara ja fabrica fins i tot els seus propis productes de neteja i cosmètica. Tot un exemple!

3. Sara Seager

La coneixen com la dona que ens pot trobar un altre planeta Terra; es tracta de Sara Seager, una de les astrofísiques més influents del món per la revista Time i que ha decidit dedicar la seva vida a trobar vida en un altre planeta.

4. Kayla Itsines

Existeixen poques usuaries d’Instagram amb tant èxit com ella. Kayla Itsines, que va començar a les xarxes socials fent fotos de les seves rutines d’exercici i els seus menús, ha acabat popularitzant el seu BBG (Bikini Body Guide) per tot el món, arribant inclús a publicar libres. Actualment, la majoria dels “before and after” d’usuaries de Instagram venen acompanyats d’una menció a ella per haber sigut la seva motivació.

5. Maisie Williams

Tot i ser mundialment coneguda pel seu paper d’Arya a Game of Thrones, quan va arribar al milió de seguidors a Twitter va inaugurar un canal a YouTube per promoure la seva opinió sobre la igualtat i la lluita contra la intimidació.

6. Sheryl Sandberg

A part de ser la directora operativa de Facebook, Sheryl Sandberg és més coneguda per la seva increïble tasca de difusió amb el seu llibre (i plataforma) Lean In, on ajuda a les dones a aprendre i créixer en grup, a sortir de la seva zona de comfort i arriscar-se per aconseguir tots els reptes que es proposin.

7. Paola Antonini

Totes coneixem a moltes models que amb les seves fotografies a Instagram ens acosten a les seves vides, però el cas de la Paola Antonini no és com qualsevol altre. Es tracta d’una model brasilera de 21 anys que, després de perdre la seva cama esquerra en un accident, segueix endavant amb la seva vida realitzant qualsevol activitat sense cap complexe: viatja, modela i inclús fa esport.

8. Alyssa Carson

Amb només 15 anys, aquesta noia de Luisiana té les idees més clares que inclús algunes de nosaltres. El seu objectiu primordial des de fa anys és aconseguir ser el primer ésser humà en trepitjar el planeta Mart. Porta anys preparant-se per ser-ho i no té por a res: “Si la única opció per anar a Mart fos passar allà tota la meva vida, també voldria fer-ho perquè és el meu somni, és la meva passió (…)”